naghibi

naghibi

عکاس پرتره، مد لینگ ، طبیعت و ...
naghibi

naghibi

عکاس پرتره، مد لینگ ، طبیعت و ...

تکنیک های عکاسی طبیعت


1. الگو در عکاسی طبیعت


در میان تمامی تکنیک های عکاسی طبیعت ، توجه به الگوها ( Patterns ) اهمیت ویژه‌‌ای دارد. مغز انسان به‌‌طور طبیعی به‌‌ دنبال یافتن پترن در هر تصویری است و هیچ چیز همچون یک تصویر با الگوی تکرار شونده و با قاب بندی صحیح، نمی‌‌تواند برای چشم انسان جذاب باشد.


2. خطوط در عکاسی طبیعت


خطوط در عکاسی به‌‌ ویژه در قاب بندی و هدایت چشم مخاطب به سمت سوژه‌‌ی مورد نظر شما در قاب، اهمیت ویژه‌‌ای دارد. 
در این بخش از پرونده‌‌ی تکنیک های عکاسی طبیعت به شما می‌‌گوییم که چگونه می‌‌توانید چشم مخاطبتان را با استفاده از خطوطی نیرومند در قاب به سمت مهمترین المان عکستان هدایت نمایید.

3. عکاسی HDR در طبیعت

عکاسی HDR و آشنایی با زمان صحیح استفاده از آن و همچنین آشنایی با تکینک های ثبت و ویرایش مربوطه، در انواع سبک‌‌های عکاسی بسیار کاربردی است.
این موضوع به‌‌ ویژه در عکاسی طبیعت، به‌‌ مراتب اهمیت بیشتری دارد. زیرا بسیاری از مناظر چشم‌‌ نوازی که در طبیعت مشاهده می‌‌کنید، به همان زیبایی که دیده می‌‌شوند، عکاسی نمی‌‌گردند.
به‌‌وسیله‌‌ی آشنایی با ترفندها و تکنیک های عکاسی HDR می‌‌توانید تصاویری اثرگذارتر، طبیعی‌‌تر و به‌‌مراتب جذاب‌‌تر را از طبیعت به ثبت برسانید.

4. بافت ها در عکاسی طبیعت

بافت ها در عکاسی طبیعت نیز همچون پترن‌‌ها می‌‌تواند به جذابیت عکس‌‌های شما بیافزایند.
در این آموزش تکنیک های عکاسی طبیعت شما درمی‌‌یابید چگونه از بافت‌‌هایی در هم‌‌تنیده و به ظاهر نامنظم، می‌‌توان یک قاب دلنشین و جذاب بیرون بکشید.

5. بهترین زمان برای عکاسی طبیعت


همواره در رابطه با عکاسی، از موضوع نور و تاثیر آن صحبت کردیم، در صورتی که زمانبندی در عکاسی هم اهمیت بسیار بالایی دارد. این موضوع به‌‌ویژه در عکاسی طبیعت بیش از هر زمانی ارزش خود را نمایان می‌‌کند. در یک سفر عکاسی طولانی و در جهت دست‌‌یابی به یک منظره‌‌ی ایده‌‌آل، شما می‌‌بایست دقیقا و در یک زمان معین در محل عکاسی حضور داشته باشید. با آگاهی به زمان طلایی روز و همچنین وضعیت نورسنجی منظره‌‌ی مورد نظرتان، می‌‌توانید عکس‌‌هایی به ثبت برسانید که بیش از هر زمان دیگری برای مخاطبتان جذابیت داشته باشد. پس در میان تکنیک های عکاسی طبیعت هرگز اهمیت زمانبندی صحیح را دست کم نگیرید.

6. فرمت RAW در عکاسی طبیعت

ثبت عکس در فرمت RAW دنیایی از امکانات را در مقابل عکس JPEG و به‌‌ویژه در هنگام ویرایش عکس نهایی، پیش روی شما قرار می‌‌دهد. تنها زمانی که عکس خود را به‌‌صورت RAW ذخیره می‌‌کنید، می‌‌توانید تمامی جزئیاتی را که ممکن بود در عکس JPEG از دست برود، به ثبت برسانید. این موضوع در عکاسی طبیعت با آن حجم زیاد از نورها و سایه‌‌ها، اهمیتی دو چندان دارد.

7. استفاده از فیلتر پلاریزه | تکنیک های عکاسی طبیعت


بدون استفاده از فیلتر پلاریزه و در صورتی که با تاثیر آن آشنا نباشید، بسیاری از موقعیت‌‌های عکاسی طبیعت خود را از دست می‌‌دهید. در این مقاله از تکنیک های عکاسی طبیعت شما درخواهید یافت، دو قاب بندی مشابه و در شرایط یکسان که در یکی از آنها از فیلتر پلاریزه استفاده شده است، می‌‌توانند کاملا متفاوت باشند. با استفاده از فیلتر پلاریزه شما می‌‌توانید آسمانی آبی و جذاب داشته باشید در عین حالی که تمامی بازتاب‌‌های نور مزاحم صحنه را حذف کرده‌‌اید. استفاده از فیلتر پلاریزه یکی از ملزومات عکاسی لند اسکیپ و عکاسی طبیعت است.

8. قانون یک سوم در عکاسی طبیعت

قانون یک سوم در عکاسی یکی از محبوب‌‌ترین و رایج‌‌ترین قاب بندی‌‌های انواع سبک‌‌های عکاسی است. این موضوع هم همچون بافت در عکاسی کاملا موضوعی است ذهنی که به مخاطب شما کمک می‌‌کند درک بهتری از عکس شما داشته و لذت بیشتری از مشاهده‌‌ی آن ببرد. ضمنا با آگاهی به این قانون است که می‌‌توانید در برخی از عکس‌‌هایتان تفاوت بین یک عکس آماتور و حرفه‌‌ای را ایجاد نمایید.

9. ترکیببندی  در عکاسی طبیعت


به عنوان یک عکاس همیشه شما زمان کافی برای یک قاب بندی مناسب را نخواهید داشت. به همین منظور باید ابتدا سوژه و فضای قاب عکاسی خود را درک کرده تا بتوانید در کمترین زمان ممکن و با توجه به ماهیت سوژه بهترین تصویر را در ایده‌‌آل‌‌ترین فرم ممکن به ثبت برسانید. چشم شما به‌‌عنوان یک عکاس باید به سرعت ترکیب بندی مناسب هر منظره در عکاسی طبیعت را بیابد. در این بخش نیز به‌‌رسم سایر عناوین، با چند تصویر این مفهوم را برای شما بیان خواهیم کرد.

10. عمق میدان در عکاسی طبیعت | تکنیک های عکاسی طبیعت


نورسنجی و می‌‌توان گفت تمامی تنظیمات دوربین شما می‌‌بایست در خدمت بیان داستان تصویر شما باشد. موضوع عمق میدان درعکاسی طبیعت و جایگاه آن در میان تکنیک های عکاسی طبیعت از آن روی اهمیت ویژه‌‌ای دارد که شما در این سبک از عکاسی معمولا با جزئیات زیادی مواجه هستید.
 جزئیات در عکاسی طبیعت تنها زمانی به دلخواه شما و در خدمت عکس شما خواهند بود که عمق میدان صحیحی را در کادر عکاسی خود انتخاب کنید.

11. آموزش عکاسی طبیعت

حتی بهترین عکاسان هم می‌‌توانند توانایی‌‌های عکاسی خود را ارتقاء دهند. در نقطه‌‌ی مقابل، بسیاری از عکاسان آماتور وجود دارند که عدم آگاهی آنها به تکنیک‌‌های عکاسی موجب شده است نتوانند از تجهیزات عکاسی خود بیشترین بهره را ببرند و در نتیجه و طبیعتا لذت حقیقی عکاسی را نیز تجربه نکرده‌‌اند.